Halis ÜSTÜNDAĞ

Doğum : 1926-1991

1926’da Merzifon’da doğdu.İlk, orta ve lise öğrenimini tamamladıktan sonra, 1949’da, Kara Harp Okulu’ndan Harita Subayı olarak mezun oldu.1951’de Topçu Okulu’nu,1952’de de Harita Yüksek Teknik Okulu’nu bitirdi.Harita Genel Müdürlüğü’nde Topoğrafya ve Fotogrametri şubelerinde görev yaptı.Resme karşı büyük ilgi duyunca, Eşref Üren’den resim dersleri aldı.Ankara Güzel Sanatlar Cemiyeti üyesi oldu.Cemiyetin açtığı karma sergiler ile 1974’te Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nde açılan karma sergilere “Cebeci’de Sonbahar” ve “Şapkalı Kız” isimli resimleriyle katıldı.“Kilim Dokuyan Kadın” isimli yağlıboya resmi, Harita Genel Komutanlığı Koleksiyonu’ndadır.Sanatçı, ayrıca fotoğrafçılığa da büyük ilgi duyuyordu.Turizm ve Tanıtma Bakanlığı’nın 1963 yılında açtığı “Siyah- Beyaz Fotoğraf Yarışması” nda, “Galata Köprüsü” isimli fotoğrafı mansiyon kazandı.1961 yılında, “Siyah- Beyaz ve Renkli Fotoğrafçılık” isimli bir kitabı yayınlandı.